Thursday, September 29, 2011

gemuk ke kurus ?

good evening !
hm , tajuk yang agak sensitive 
tidak ada kena mengena yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia yahh
this is about me 
bukan tentang makcik goreng pisang belakang rumah pokman tuhh 
hm , someone cakap ekin kurus , kena tiup angin pun bulehh terbang 
tapi ada jugak yang cakap ekin gemokk macam badak ^.^
badak pun badak lhaa 
papepun orang na cakap ekin badak ke , cicak kubing ke 
ekutlhaa ekin terima seadanya ( :
mhehehe , gemok pun cumel gak 
'EKIN GEMOKK'
gemok ke kurus ke ta penting yang penting 
hati mau bersih tahuu . 
dalam hati ada taman bunga keembong 

THE END !








Persediaan Terakhir

hye everyone !
nh bukan untuk pantang larang selepas bersalin tahu 
nh pantang larang na menyambut Peperiksaan Menengah Rendah 
cekgu cakap : ta buleh bawak moto lasaklasak nt jatuh 
cekgu pesan : cari kawan yang na belajar
cekgu suruh : buad nota peta minda 
cekgu said : jaga kesihatan , tidur cukup
jangan jadi macam nh # t r o u b l e
 
penceramah pesan : no more facebooking(30minutes only )
penceramah cakap : no more outing

penceramah suruh : jaga pemakanan 
penceramah said : no more handphone
semua yang diorang cakap , pesan , suruh , said 
insyaAllah , ada segelintir yang ekin da praktikkan 
papepun , tolong doakan ekin dapad jawab dengan hati yang tenang 
serta memperoleh kejayaan yang dapad membanggakan ma , abah , k.long , k.chik , cekgu
single adalah kelebihan ekin untuk lebih fokus 
no more honey , hubby , darling , dear e.t.c
just fokus on mathematics , science , english , b.melayu and .......
how about you ,  my dear friends ?









Peperiksaan Menengah Rendah

assalamualaikum
agak lama jugak lhaa ta mengupdate belog nh kann 
dahh berhabuk dahh , fusshhhh 
masuk tajuk balik -->
bila dahh mention benda bejadahh tuhh memang terang lagi bersuluh lhaa i'm 15
4oktober2011 hari yang mendebarkan semua pmr candidates
persediaan ? baru na rushing gilaww punyaa !
sekarang memang da balek sch lambad , semua cekgu na buad kelas 
tugas seorang murid macam ekin , mestilhaa menghadirkan diri 
saadsaad akhir nh lhaa memang kerja gila siket 
tadi baru jehh ada majlis titisan ilmu T.T
kalau dahh titisan ilmu confirm lhaa ekin yang dalam hati ada taman bunga raya nh menages kann .
lagi selok menanges time kena salam , peluk , cium bagai cekgu 
woahh , ta bulehh tahan ooo . 
sampai dahh rasa bersalah jehh na maenmaenkan cekgu lagi
mengaku , tahun nh ekin memang agak nakal dan bercakap macam mulut buntut ayam ^.^
woahh , bapok malas nya na setadi 
tapi semenjak nh agak rajin (i love last minute)
ma selalu belebel kalau ekin ta setadi 
tape , untuk kebaikan 
dekad rumah ma , dekad sch cekgu pulok T_T
tapi sabar , semua untuk kebaikan kann ?
nh kalau na cerita , sampai abes exam pun ta abes lagi kann 
to my dear friends1996 
. do the best 
. lets make our family proud 
.  forget about your ehemmm , just focus for PMR
hmmm 
MARILAH MENUJU KEJAYAAN !
last but not least








Thursday, September 22, 2011

the day you went away !

assalamualaikum
mesti korang semua tertanya tanya kan asal title akuh camtuhh
alhaa , jangan na buad tatertanya lhaa
bukan hilang pakwe , bukan hilang baju tapi hilang my first contact lens sob3 ):
actually , baru jehh cuba pakai and baru jeh beli dekad kedai basikal ah choii
sangad sangad sedehh , grey in colour , just for fun
ekin da tatahu na cari dekad mana lagi , memang da buntu gila
cerita ini bermula pada suatu hari , 
ekin baru balek sekolahh 
ecehh na pergi tukar aer , ekin pegang lha dengan hujung jari telunjuk 
tetibe dahh hilang 
ouhh , no rasa macam hilang jantung dahh
selok menangis sambil mencari my first lens
sapa lhaa agaknya eakk 
siap dapad mimpi lagi , ada dekad luar rumah tapi sayangnya lens tuhh da rosak
woahh , adakah mimpi itu benar ?
tapi hari nh ekin da dapad pengganti yang baru 
blue in colour , k.long yang tolong belikan mhehehe
tapi i still love the first one
baju merah tuhh ekin yahh
nampak ta lens ?
sadiss nya tengok lens tuhhpada ekin ada satu jehh ) :
where my lens huh ?
penad dahh ekin mencarinya


ouhh , nh lhaa rupanya !
you watch out semut ta guna ! i kill you ^.^



Monday, September 19, 2011

G a m b a n g W a t e r P a r k

hello readers !
yesterday , ekin and bestie ekin , jiya bermandi manda dekad gambang waterpark
happy + penad + lengoh badan = tidoo
first kitorang pergi dekad terowong ice tuhh , wahh sangad best 
dudk atas pelampong jehh , air tolong tolakkan kan 
tetiba dengan selambe nya , ekin suruh jehh pokman (bukan nama sebenar) buka suis ombak
perghh , bapak pening nya layan ombak atas pelampong !
second place is , naek pelampong dalam gelongsor , woahh sangat cuak and takud
jiya memang jerit sekuat nya . tapi ekin jerit dalam hati jehh terlalu takudd actually 
laju gila air tolak , memang pejam terus mata , takud punya pasal 
mheheh , terselah kepenakutan !
third place , very very adventure , extreme and crazy
memang ingat mati jehh masa maen benda nh , sliding 
tinggi gila kud , dahh ahh laju gila !
memang pejam mata terus lhaa , takud gilaww
da lhaa sensorangpunya lhaa takud ekin sorang yang turun last sekali !
mheheh ^.^
next place , naek beramai - ramai 
yang nh , ta lhaa takud sangad 
sampai terbaring ekin dalam pelampong punya lhaa takud pelampong terbalik !
mhehehe , kuad betul imagine benda mengarod
( ":
last place , coco beach ,
ombak yang menyebabkan kepala ekin pening 
dan nh lhaa yang menyebabkan rentong sediket mheheh
sorry readers 
gambar copy and paste yang ori jehh
na snap sendiri tade masa selok bermaen air jehh
mhehehe
hope you all enjoy !






Wednesday, September 14, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #2 / header

tengs to along yang sudi mencantekkan lagi header ekin nh !

Tuesday, September 13, 2011

Duniaku Semakin Purple

 assalamualaikum readers !
mood sad gilaww , hilang one of my besties !
just a simple miscomunication jehh . 
tapi apa yang bulehh ekin buad , na explain dekad dia pun
muka ekin dia tamoo pandang ! seriously , ekin memang tatahu pape pun ,
tapi still lagi dipersalahkan . ) :




cuma ada 2 minggu lagi untuk kita setadi bersama
only 2 weeks , after exam , na benci ekin pun ekod lhaa
i only can say I'M SORRY
althought , this is not my mistake at all .


last but not least , please forgive me !
and iloveyoumore 
regards 

Saturday, September 3, 2011

raya EID raya EID raya ! hee (( :

assalamualaikum , teman teman blogger !
meh sini duduk dekad dakad sikit , na cerita sikit tentang raya ekin ( :
banyak kan makanan ? huh semua nh ekin makan 
sebab tuh lhaa sekarang gemokk macam badak sumatera ! hee ^.^
sebelah tuhh cousin ekin alia nama diberi 
sedapp sangat semua makann tuhh . hee
nh bukan dekad kampong ekin , nh dekad rumah kawan ma !
beginih ginehh nya ekin makan tott
yang beraya di jepun ) :
yang dirindui , yang jauh dimata tetapi dekad di hati ekin !
darwish dah buleh jalan daa !
tapi ekin ta dapad tengok masa dia mula mula berjalan ):
sayangs , iloveyoumore taw 
sayang darwish ketat ketat taw
lari tajok sikit ehh 
untuk penghetahuan korang semua , ekin da tengok HANTU BONCENG !
perghh , memang gelak ta berhenti lhaaa wehh(agak agak apa yang ekin dapad ekk promote cerita nh dekad korang ?)
trademark cerita nh tott dan apa celop 
soo kalau korang dengar ada yang cakap camnh , memang tidakk pelikk lagi lhaa yee
-the end-
ada orang gila mengamokk ! waddehell yahh .