Saturday, December 31, 2011

NEW YEAR , NEW LIFE

assalamualaikum (:
hm , hari nh nak tulis tentang NEW YEAR , NEW LIFE
ehemmm , tak sambot pon new year actually
duduk dekad rumah , bukak tv2 tengok AMBANG TAHUN BARU DI KL
hewhew , malas lha nak sambut beria , berdose ^^
masuklhaa alam menengah atas , hee form4 katekaw !
tapi tak boleh nak relax sangadlhaa spm menanti tersengehh molekk <:
NEW LIFE pulak ehemm sensitive sikid
selama setahun menyingle akhirnya tepat 12.01 minit 1.1.2012
ekingg telah membuke pintu hati untuk menerima seorang peneman hidop
#aduhh , ayat nak jiwangg karat jehh kan
ekingg tak cari cinta pertama TAPI ekingg cari cinta terakhir ^^
amboiii
hope bolehh lha kekal kan . nak jugak sampai bertahuntahun nh !
kemainnyaa , couple baru sehari memangg ayat nak berbungabunga jehh kan'
walaupngg baru 13 hari berkawan ekingg dahh tahu sedikid sebanyak perangai ngosek dia
hewhew , hopefully takde sesape buad hal lhaa kan
okayylha , sampai disini sahaje tajok new year ekingg (:

Monday, December 26, 2011

BERFACEBOOK , BERTWITTER , BERBLOG ^^

assalamualaikum <:
nak share dengan korang semua satu penyakit ekingg yangg memangg takdapad
diubati , alhaa korang pongg mungkin ada penyakit yangg sama dengan ekingg [:
hee , apa lagi dahh terang lagi bersuluh tajuknyaa tuhhkan
haa , ekingg nh kalau tak buad benda yangg tertera diatas tuhh memangg rasa tak perfect satu hari ^^
harinh ekingg nak share tentang apa yang bolehh kita buad dekad laman sosial nh
hm , ekingg mulakan dengan berfacebook atau bermukabuku dulu yee
dengan berfacebook kita dapad ramai kenalan
bukan saje tuhh , CINTAMUKABUKU pongg bolehh jadi . haaa amekaw ala ala NajwaLatif
TAPI
berfacebook jugak menyebabkan '
--> yang couple boleh putus
--> laki bini boleh bercerai berai ^^
--> kawan boleh jadi lawan
haa , sape nak jawab ? hewheww
BERTWITTER
dengan bertwitter nh kita dapad tahu cerita tentang artis malaysia
ha , kepada cik kiah , cik timah memangg twitter sesuai sangad dengan korang yang busybody tuhh
maklomlhaa rahsia artis banyak tersebar melalui twitter
hewheww , bolehh lhaa cik kiah , cik timah buad tajuk nak mulakan mengumpad
#jangan tiru aksi diatas (:
BERBLOG
blog nh selalunya tempat orang nak meluahkan perasaan
blog nh takdelhaa tempat nak bergosip bagai , tempat nak bercerita sensorangg bolehhlha ^^
tapi kekadangg bagi yangg dah putus dekad facebook tuhh haa gf / bf dia memangg stalk
dekad blog jelha nak tahu tentang dia punya pasal kann .
kebanyakan orangg menjadikan blog nh diari hidop dorangg . <:
ada yang mengumpad , mengata dalam blog pon ada
ekod kau lhaa asalkan kau puas . HAHA
TAPI jangan sampai jadi macamnh dahh
---> couple dekad facebook , gaduh dekad twitter , putus dekad handphone . haihhh
ATAU
---> bersayangsayang dekad facebook , berscandal dekad twitter , bercouple dekad handphone
haihhhh , kejam sungguh
papepongg , lakukan lhaa aktiviti yang mendatangkan hasil
cakap pandai , ekingg sendiri pongg hadap benda nh jugakk ^^
peace yaww ! THE END <3

notebook ^^

hey and hello
alhamdulillah dengan 7A1B dapadlha eking satu notebook [:
alha notebook nh macam lappy jugak tapi dia small size (:
abah yang janji , berbunyi begini adik dapad 5A and above abah bagi notebook satu . hewhew
sekarang menjadi kenyataan . AHAHAHA . yess dapad lhaa notebook abah hadiahkan
lepas nh takpayah lahh nak pinjam yangg kaklong atau kakchik punya lagi . hee
eccehh , cakap nak belagok jehh semek nh , hee
bukan nak belagak cuma nak share dengan korangg semua jehh ^^
ma and family lain bagi kertas yang bernilai *haihh duitlhaa <3
hm , sangadlhaa happy dapad hadiah bagai , alhamdulillah dah lama idamkan kejayaan nh

sampai sekarang masih tak percaya yang ekin boleh kekalkan tradisi keluarga 7A
AHAHAHA , kaklong B - english , kakchik B - science , ekingg B - sejarah
masingmasing ada kekurangan ^^
sekarangg bahagia dengan notebook baru
biarlha orang nak cakap eking kuno ke , apa ke . kau ada ? hee

tapi now nak abah pasang wireless pulakk , sebab masingmasing ada lappy
broadbandnya satu , so kena tunggu giliran jugak kann ^^
selamad kakchik jarangg balik , so ekingg dengan kaklongg jehh
papepong , bahagia hidop sekarangg ^^
menghadap notebook pahcerohh hee , abah siap suruh bawak pergi sekolah lagi buad belajar , AHAHAHAHA
terimakasehh ya Allah tunaikan hajatku ini
ALHAMDULILLAH
THE END

Sunday, December 25, 2011

Teman atau Sahabat

assalamualaikum [:
hari nh ekingg nak bagi cerita pengalaman ekingg tentangg tajok di atas
ekingg tahu semua makhluk di dunia nh ada kawan kann
kawan lelaki dan kawan perempuan kan 
haa , hari nh ekingg nak cerita tentang perbezaan kawan dengan lelaki dan kawan dengan perempuan (:
kita mulakan dengan perempuan 
KAWAN PEREMPUAN (:
dorang nh mudah memahami kita kann , dorang nh jugak mudahh sebati
dengan kita , senang nak share papekann . 
TAPI 
zaman sekarangg sangadlhaa payah nak dapad kawan yang 
sanggop membantu kita apabila susah kann (:
kebanyakan dorang nh suka mengumpat mengata dari belakangg 
nh sebab lhaa ekingg kurangg suka untuk berkawan dengan perempuan
ni semua berdasarkan pengalaman ekingg
memangg lhaa dorang nh sama jenis dengan ekingg kann
sebab sama jenis ekingg lagi tahu tentangg hati perempuan 
dorangg nh jugak kadangkadang suka dengki mendengki 
haihh , apa nh cik kiahh oii , watlek sudahh
kau dengki pongg apa kau dapad [:
pastuhh tak lari dari sikap hipokrit , haihhh sumpah menyampahh c(:
tapi papepong tak semua yangg sikap macamnh 
ada yangg baik lagi penyanyangg kann , mmmuaahh sikid :*
KAWAN LELAKI [:
dorangg nh cool sikid , walaupongg kadangkadang agak bangangg 
dorangg nh mudahh nak buad kawan , mengadu masalah pongg bolehh 
ekingg mengaku ekingg memanggg ramai kawan lelaki
sebab lelaki nh boleh bawak  gurau !
TAPI 
jangan salah pilih pulakk , sebab lelaki nh bahaya jugakk 
tapi alhamdulillah , semua kawan lelaki ekingg otaknya sama sahaja dengan ekingg
memangg happy kawan dengan kaum adam nh 
bukan nak mengatai tapi sumpah kawan dengan dorangg lagi best 
 nh lhaa  jenis kawan ekingg 
tapi ada jugak yangg lambat matang tuhh hampehh sikid lhaa c(:
papepongg setiap orangg pernah melakukan kesilapan 
peace yaww ! (:
janganlhaa sesekali melupakan kawan apabila korangg dahh ada bf / gf yee
kawan is more important , trust me ^^
~THE END ~

Thursday, December 22, 2011

Result PMR :)

assalamualaikum readers
alhamdulillah , berkat doa family , warga sekolah serta kengkawan 
akhirnya apa yangg dihajati kini tercapai 
thanks to Allah 
7A1B
 tak pernahh terfikir pongg akan dapad result macam nh . tersangadlhaa bersyukur 
tak disangka tak diduga 
sempad jugak share di mukabuku 
nh respond di facebook 
tersangadlhaa bersyukur kerana mengekalkan tradisi keluarga <:
ramai tak percaya dengan result ekingg nh 
AHAHAHA , rezeki ekingg kann 
semasa menunggu pengumuman keputusan pmr 
dandan jehh tangkap gambar , nak bagi hilangg cuak 
kawan ekingg yang pakai spek tuhh menangis bagai dahh 
aduhh result belom keluar lagi . AHAHAHAHA 
sampai ekingg pongg rasa nak hempokk jehh atas kepala dia menangis tetibe
papepongg terimakasehh Allah , ma , abah andd family serta warga smkbukitrangin dan jugak kengkawan 
akhirnya , ekingg dapad mengembirakan ma andd abah 
haa , hamekk kau dorang pongg tak expect yangg ekin boleh dapad sampai camnh 
habuannyaa bermacammacam [:
TERIMAKASEHH SEMUA 
INI BUKTINYA 
MAAFLHAA YEE KONYOKK SIKIDD (:

Tuesday, December 13, 2011

221211 ? result pmr ^^

assalamualaikum ["."]
title yang agak seram sejuk untuk semua candidates pmr batch 2011
semua sudahh membincangkan tentang result yangg 7 hari lagi akan diumumkann 
#selok menghitungg hari (:
ya ALLAH ya TUHAN ku 
aku bermohon padamu agar aku mendapat keputusan yangg aku harapkan 
kerna aku mahu membanggakan kedua ibubapa ku serta warga smkBR
aku sudah buad sebaik mungkin dan membuad semampu aku 
amin aminnn
#anak yangg baik [:
now hanya mampu bertawakal , sebab result dahh nak kelua lele(sangadsangad) ^^
semoga semua kawan ekingg dapad result yangg mereka semua hajati 
pray for them too (:
don't worry , insyaAllah result dahh keluar nt eking share dengan korangg semua yee
will be continue ~
loveyouall

Sunday, December 11, 2011

good friends ^^ bad friends

assalamualaikum [:
tajok hari nh agak sensitive . ekingg nak cerita pasal kawan ekingg
bukan nak mengumpad , mengata or mengutuk tapi just nak share dengan korangg 
first , barubaru nh ekingg ada miscommunication lagi kudd dengan kawan ekingg sorangg nh
tapi kann ekingg taktahuu apa sebab dia/girl nh buad ekingg camnh
ekingg takde sakedkan sapesape pongg
bukan nak cakap ekingg bajed baik or apelhaa kann
tapi agak pelik lhaa kenapa dengan perangai dia/girl nh ?
kadangkadangg rasa nak marah jugakk , tapi disebabkan ekingg dahh anggap dia/girl nh separuh life ekingg
ekingg layan jehh ^^
seriously ekingg mengaku ekingg sayangg dia/girl nh
kepada dia/girl yang sedang baca nh , this is for you 
i really miss you , love you babe !
saya buad segalanya untuk awak 
kita dahh share macammacam bersama [:
tapi ekingg takde hakk nak paksa awak . it up to you !
tapi ekingg agak terasa  dengan perbuatan awak nh 
tapi tape tak menangis pongg kalau hilangg awak 
sebab awak tak pandai menghargai
-the end-
okayy , nak share lagi dengan korangg nh 
actually , i just got 1 new friends
dia nh agak cool andd peramah 
sama jehh otak dengan ekingg 
dia chubby andd shomel sangadd 
kitorangg kenal tak sampai seminggu tapi what can i say 
ILOVEYOU babe (:




Friday, December 9, 2011

hayati jelhaa okayy ?

assalamualaikum !
this is for you alls
#amek masa agak lama jugakk untuk menyiapkan benda nh <:

selamat ulangtahun perkahwinan ma dan abah [:

good eveningg readers !
hm ' back to title
selamad ulangtahun yangg ke 23 ma andd abah 
first of all 
terimakasehh atas semua perkara
thanks for always being by my side 
my hope :
semoga panjangg umor , sihad sentiasa andd kaya selalu 
both of you , are everythingg to me 
without you i cant see this world (maaflha kalau speakingg tunggang langgang)
thanks mom andd dad 
semoga bahagia selalu [:


Wednesday, December 7, 2011

Monday, December 5, 2011

muhamad nazmi faiz bin mansor

assalamualaikum !
sorry for those yangg dahh bosan 
hm , tentangg nazmi faiz lagi (:
nak tahu tak ,muka #NF dahh jadi wallpaper phone murah ekin dahh ! 
hm , phone yang murahh bila dahh tepek gambar#NF
dahh rasa macam pakai phone #blackberry !
heee <:
tersangadlhaa bermakna , bangon tido muka dia dulu yangg ekin tenongg 
haishhh --'
saksikanlhaa bukti ini :
amboi , sampai terteleng - telengg 
hee , gambar #nf lhaa 
saje nak bagi korangg telengg sikedd ! 
klhaa nak pergi melawat tempat banjir kejup 
al maklomlhaa orangg kuantan 
-the end -
kbai , sayangg you SELAMANYA !

Saturday, December 3, 2011

harimau muda

good eveningg readers 
today , ekingg nak cerita tentangg seorangg pemain bola sepak negara <:
heee , his name MUHAMMAD NAZMI FAIZ BIN MANSOR
mentioned his name pon semua orangg dah tahu 17 years old
pemain tengah yangg memakai jersi numb 7 , 12 and 21
hm , agak tercair jugaklhaa bila melihat dia . haishhh - - '
lagi tergoda masa dia menetangg bahrain 
fuyoo , score goal dari jarak jauh kodd
30 meter , alhaa alhaa mokhtar dahari :D
selain dari nazmi nh 
ekingg suka jugakk izzaq faris ramlan , apek (goalkeeper) , shahrul azwari
asra , ong kim swee . aikk ? 
tapi ho ahh , dengan nazmi faiz nh rasa lain sikedd 
heee
papepongg hope dia terus kekalkan kelincahan dann kehebatan dia tuhh 
always supported you selamanya <3

Tuesday, November 15, 2011

najwa latif

assalamualaikum semuaa !
okayy , dahh macam cikgu bagi salam dahh , hee
hm , na cerita siked pasal gadis guitar , 16 yeras old nh
kenapa , bila dan bagaimana ekingg bulehh suka dia ?
okay , first KENAPA 
actually dahh ramai gadis guitar , but ekingg sangadd tertarik dengan dia yakni najwalatif lhaa
dulu , suka gilaa babaii dekaddd yuna , now sudahh tergoda dengan najwalatif
16 years old pongg dahh pandai bawakk diri , really respect !
second , BILA
bila abah dahh belikan guitar elektrik 
sangadd mahu belajar , andd na jadi hebadd macam najwa latif , hee
agak agak bulehh ta eakk ?
lastly , BAGAIMANA 
walaupongg ada orangg cakap dia ta comel lhaa , tiru yuna lhaa 
ekingg tetapp suka dia ( tidakk mudahh terpedaya )
dia nh tersangadlhaa natural andd sempoi
ta lebihh ta kurangg , shukaa
friendly andd tersangadlhaa penyabar 
na share sikedd biodata najwalatif , bulehh kann --->
Nama Penuh: Imratul Najwa Binti Abdul Latif
Nama shomel : najwa latif
Tarikh Lahir: 23rd May 1995
Tempat Lahir: Batu Pahat, Johor
Tinggi: 155cm
Berat: 47kg
Umur: 16
Sch:Pelajar Sekolah SMK(P) Temenggong Ibrahim Batu Pahat Johor .
dan sekarangg perempuann yangg tergilakan gC 
semuanya ta puas hati dengan najwalatif sebab 
 
last but not least 
cakap kalau ta tepek gambar satu lagi ta best jugakk kan
baiklhaa 
taraaaa
aikk nh yunalhaa 
okayokayy , sorrysorry silap tepekk gambar
taraa sekali lagii
this is real najwa latif

#loveyoulhaa 

Sunday, November 13, 2011

hang untuk penutup tahun 2011

hello readers yangg comel lagi handsome
mmuuaaahh kit ! 
okayy , back to topic yahh 
hm , hangg ? semalam bersamaan dengan 16 zulhijah , saturday !
lets start , first opol tersangadlhaa happy 
dapad hangg dengan my old besties yangg masihh melekadd di hati ini
sebelum berjalanjalan , kitorangg melantakk sekejup , hee
nh lhaa wajahwajah kengkawan ekingg yangg ekin sayangg ketadketadd
sorrylhaa  , muka minta penampor ! hee
walaupongg hanya 6 orangg 
dahh cukup kecohh mall tuhhh !
woahh masok pawagam 5D bergegar kejup kepala hotakk !
tapi tersangaddlhaa best ! sumpahh best 
sampai basah kena sembur 
next kitorangg pergi berkaraoke dekad APPLE K 
woahh , menjerit sampai tade suara !
sempadlhaa bergambar sikedd
alhaalhaa video clip gituhh
haa , amacam ada gaya ta ?
yangg belakang tuhh APPLE K 
let me introduce , baju purple tuhh ashikin , pakai shawl tuhh dayahh , baju hitam tuhh shida
yess , dann didepan tuhh ekingg lhaa (:
andd photographer nya aiena lhaa , hee
last but no least 
hamekk kau !
hm , muka minta penampor . AHAHHAHA





Thursday, November 10, 2011

demam ? fever ? >:

hm , assalamualaikumm
what can i say is , baru jehh diserangg demam ! >:
woahh , tahun nh first time ekingg demam
hm , waddehell sampai kena pergi klinik sebab talarad tahap gaban , mhehe
actually , dapad mc sehari kudd
tapi belagakk macam larad , then semalam ta pergi sch . hee
sebab talarad tahap melampauu 
sabar jelhaa
ada sedikid konflik bersama temanteman 
tapi what can i do , just let they go ! 
na mengumpad , mengata bia depan lhaa senang 
tapi tape , sedikid ponn ta cara , watlekk cukup
back to my topic , haa demam !
palingg menyampahh tyme demam nh bila talaradd na bangon 
haishh , bapakk panas hati 
tapi paling suka tyme demam , semua orangg melayan ekingg
ecehh , macam princess dahh ! 
makanan disediakan , just bangon andd pergi dekad meja makan jehh
mheheh
andd now i feel more better ! n_n
-the end-

Thursday, November 3, 2011

aktiviti selepas PMR

hey ! 
ekingg ada satu story na cerita
first , ekingg masok pertandingan menyanyi and guess lhaa
i got numb 2 yahh 
ekingg pilihh lagu JAR OF HEARTS ! 
cikgu cakap ekingg ada suara yangg besar 
O.M.G 
second , ekingg masokk pertandingan membaca berita and can you guess ?
i got numb 2 again
berita ekingg bertajok 24 PELAJAR DI SEKOLAH PADANG TERAP KERACUNAN MAKANAN
hm'alhamdulillah , rezeki ekingg 
tetibaaa lhaa tatahu malu and join all the competition 
AHAHAHA , semua terkejut tenok dapad tahu ekin masokk pertandingan termasoklhaa cikgu
apapongg nh semua sebab tahun depan maybe kawan ekingg dahh tade 
so , ini persembahan untuk dorangg semua
peace^.^

missing you !

hello 
so sad 
sangadd rindu dan sangadd sedehh 
kitorangg dah lama kawan tapi tatahu lha sebab apa 
dia dahh menghilangkan diri , dan mengabaikan ekingg
ekin ada 3 kawan lelaki 
diorangg tuhh 3boyf ekin yangg ekingg sayangg ketadketadd
tapi yangg sorang nh dahh menghilangkan diri sangadd lama lha 
walaupongg baru berapa minggu 
dia memahami ekingg
ekin banyak share sedehh , happy dengan dia 
dia lebehh matangg dari yangg lain 
tapi sekarangg ekin dahh kehilangan dia 
pleasa come back , im waitingg 
kitorangg dahh kenal lama 
sangadlhaa sayangg na buangg dia 
AMIRUL ASHRAF 
dialha menyebabkan ekingg na tahu main skate 


kem 1 murid 1 sukan

assalamualaikum
sangaddlha lamaa ta update kankann
sorry , walaupongg dahh habes exam tapi sangadd busy jugakk
kem1 muridd 1 sukan
diadakan di SANCTUARY RESORT , CHERATING
mulamula perasaan memangg tana pergi langsongg
rasa macam menyesal jehh
tetapi , bila dahh sampai dekadd sana rasa macam tana balikk dahh
sumpahh sedehh
semua sch daerah kuantan terlibadd
happy gila sebab dapad buadd ramai kawan 
rasa tenangg sangadd
bebudakk yangg join semua sportingg and happeningg
terlalu lhaa enjoy , sangadd selesa
dalam facebook pongg dahh ada group nh , 
memangg semua rindu antara satu sama lain ):
SPIRITUAL 
JAYS FEAHAD
SPORTS TEAM
SMART SPORT
G.W.A
SPORT SOCIETY
SUKMA
KING OF ATHLETE
rindu yangg teramadd dekadd semua COACH
hm' rasa na buadd renion jehh 
lagu coach syukri 
engad engad itu remember
jangan lupa itu dont forget 
saya sayang kamoo iloveyou
hanya engkau only you ):
sorry . muka tengahh penadd

Friday, October 14, 2011

you make my day colourful !

assalamualaikumm readers yang shomell lagi handsome !
mood : sangad lhaa happy lagi gembira  ! 
terimakasehh sangadsangad 
barulhaa rasa hidopp lagi bermakna ! 
harap tade lagi orang yang cuba memecahkan persahabatan kami 
missherdamn ! 
NADJIIHAH SAZALI 
-end of the story-